Brick Play

14 Kortrijk 1302, Begijnhofpark indoor

di-zo 13u-17u (ma gesloten)

Materiaal: Bricks

Het project Brick Play is een participatief project in de stad Kortrijk. De constructie is een gewelf van tegels met een spanwijdte van een vijftiental meter en heeft een vrije vorm. Map13 organiseerde verscheidene workshops waarin de buurt en de stad met de bewoners werd besproken en hun wensen en noden werden besproken.

Ook organiseerden ze workshops waarin designstudenten traditionele ontwerpmethoden leerden en architectuur- en ingenieursstudenten benaderingen tot de bouwkunde leerden via een hands-on bouwervaring.

Map13 betrok ook kinderen in het project aan de hand van een workshop waarin ze hun visie op verschillende aspecten van de stad op kartonnen panelen tekenden. Met deze panelen bouwden ze aan hun eigen gewelf, op kindermaat.

 

Het kunstwerk dat voortkomt uit al deze ervaringen zal permanent in de stad Kortrijk blijven. Het is een gewelf van tegels dat gebouwd werd door metselaars met expertise in deze traditionele techniek, metselaarleerlingen en andere professionelen. De constructie ontstond door een reeks interessante ervaringen, waarin kennisoverdracht een belangrijke rol speelt

Over de artiest

Kaart

40 kunstenaars uit 18 landen brengen 60 kunstwerken op 16 binnen- en buitenlocaties naar Kortrijk. 

Ontdek onze routes

Kaart